Hvad vil du gøre?

tag ansvar og få en fantastisk ferieHvad vil du gøre, for at få en fantastisk ferie?

 

Sidste år var jeg på sejlferie. 14 dage på en lille sejlbåd. Bare mig og kæresten, bøger, vin, god mad, fred og ro. Tid til at gå ture og bare være. Tid til at morgenbade og se solnedgange.

 

 

Jeg var lykkelig. Ikke fordi vejret var fantastisk – faktisk var det temmelig skidt. Ikke fordi det var specielt luksusagtigt – faktisk er det en ret lille båd med meget trange forhold. Men fordi jeg fyldte på mig selv af det, jeg havde brug for. Fordi der stort set ingen planer var, og dagene bare var fyldt med ”væren”.  Jeg var – og er dybt taknemmelig for at have den mulighed. Men jeg ved også, at jeg selv har skabt den.

Måske tænker du, at din fantastiske ferie kommer helt af sig selv. Bare du får fri fra arbejdet, og I kommer af sted på den ferie, der allerede er købt og betalt, SÅ bliver det fantastisk. Og det bliver det måske også, og så måske alligevel ikke. Måske kan du hjælpe det lidt på vej.

SÅ……. hvad vil du gøre, for at få en fantastisk ferie? 

Inden du svarer, så lad mig give dig lidt inspiration fra forskningens verden. Lad mig vise dig, hvad de mennesker, der scorer højst på lykkeskalaer, har af strategier:

  • · De er ude og opleve livet – frem for at opleve det fra sofaen og i fjernsynet
  • · De bruger tid på venner og familie
  • · De er åbne for livets overraskelser og gør jævnligt noget nyt

”Husk nu at få en masse oplevelser i kassen, mens I stadig trækker vejret”.

Citat af Chris McDonald i et af de sidste afsnit af  programment Uturn (DR1)

Og ja, hvor har han ret. Alle undersøgelserne viser det. Vi ved det også godt selv. Det er, når vi er ude i ”det virkelige liv”, at vi er glade. Det er der, vores overskud dannes. Og det behøver ikke være noget stort og voldsomt. Den positive psykologi viser netop, at det, der gør mennesker glade, er de små ting, som at være sammen med andre, være ude i naturen osv. osv. Oplagt at tage den viden med sig i feriekufferten.

Slip kontrollen og åben dig for livets overraskelser 

Vil du være lykkelig – også i din ferie – er det vigtigt ikke at have hvert minut planlagt ned til mindste detalje, men i stedet for turde slippe kontrollen og bare være åben for nye oplevelser og overraskelser. Vores sanseapparat er skabt, så vi bliver glade, når vi oplever noget nyt. Så jo mindre kontrol, jo mere glæde. Måske skræmmende? – mange af os er  vant til at ”klare” vores travle og pressede hverdag netop med masser af kontrol og styring. Men ferien er præcis en god mulighed til at prøve at slippe kontrollen og skabe rum til det nye, til overraskelserne, til spontaniteten. Til at gå med børnene ned og fange krapper, til at sidde og se solnedgangen, til at smutte ind på den udstilling du lige læste om i avisen.

Så hvad vil du gøre, for at få en fantastisk ferie?

Måske har du allerede svaret ud fra  dine egne erfaringer og det, du lige har læst. Måske har du brug for lidt mere inspiration, Hvis ja, så sæt dig ned med en notesbog og lidt fred og ro og svar på følgende spørgsmål:

  •  Tænk over hvornår du havde en virkelig, virkelig god ferie?
  • ·Hvad var det, der gjorde den god? Sådan helt konkret.
  • ·Find flere eksempler og skriv ned hvad du/I gjorde, der gjorde dig/jer glade?
  •  Nu har du en liste over, hvad der gør en ferie god for dig.

Gør så mere af det. Ret simpelt men meget effektivt!

 Der er overskud nok til alle – skal du haven noget med? Ha’ en rigtig fantastisk ferie!

 

Vil du fb_icon_325x325ligesom knap 2000 andre have daglige tips og refleksioner om mere hverdagsnydelse? Så kig forbi og like min facebookside.

 

 

 

 

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.