December – julestress eller julehygge?

De tre sikre, til en dejlig december

juletrae

 

December måned er både smuk og travl.  Fuld af både stress og nærvær og masser af “burde”, skønne traditioner og samvær. Hvad der er mest af, er helt op til dig. Det er dit fokus og dine forventninger, der bestemmer. Du skal tage en beslutning om, hvilken december du gerne vil have.

For at hjælpe dig lidt på vej har jeg samlet 3 af mine bedste råd til dig – tre ting, du let kan skrue op for. 3 ting der hjælper dig godt på vej mod en december og en jul, som du gerne vil have den.

 

Tips nr 1 til en dejlig december

 

 

 Taknemmelighed

 

Taknemmelighed er en af de vigtigste positive følelser, du kan skrue op for, for at få en god december.

Med den bliver du – jeg nævner i flæng –  bedre til at håndtere stress, mere empatisk, bedre til at nyde det gode og dejlige omkring dig.

Du bliver også  bedre til at stå ved dine egne valg, fordi du ikke sammenligner dig så meget med andre og alt det, de ser ud til at nå/kunne/gøre her i december. Du bliver også mindre nervøs, mere tilgivende OG får mere energi.

Vil du vide mere og have ideer til hvordan du helt konkret arbejder med taknemmelighed, så klik på knappen her under og læs artiklen

KLIK og LÆS hvordan du skuer op for taknemmeligheden

 

Tips nr 2 til en dejlig december

 

 

Nærvær

 

Jul og december handler for de fleste meget om at se og hygge sig med sine venner og familie. Julefrokoster, klippe-klistre arrangementer, ture til byen for at kigge på lys, pynt, gaver, mennesker.

Problemet er, at du mister ideen med alt dette, hvis du ikke er mentalt tilstede. Hvis dine tanker hele tiden er på vej på den der uendelige “to-do” liste, mange af os har gang i, så går du glip af øjeblikket. Og du kan jo alligevel ikke bage småkager eller købe julegaver, mens du sidder lige der og julehygger med dine kolleger.

Så øv dig i have hele din opmærksomhed, der hvor du er. Træk tankerne tilbage, når de går på langfart. Beslut dig for, at det vigtigste her i december er at nyde hvert et øjeblik.

KLIK og LÆS hvordan du skruer op for dit nærvær

 

Tips nr 3 til en dejlig december

 

 

Pauser

 

“Men jeg har ikke tid til pauser!!! ” er måske din første indskydelse. Men det har du, og det skal du,

Fordi pauserne er dem, der gør hele forskellen.

Det er dem, der gør, at du kan mærke, hvad du har brug for. Det der dem, der gør, at du husker både nærvær og taknemmelighed.

Det er dem der gør, at du får adgang til din rationelle tanker og ikke lader dig styrer af følelser. Det er dem, der gør, at du stopper dig selv, inden pressen og stressen overmander dig, og dem der gør, at du ikke lader  irritationen over den langsomme kassedame, trængslen på gågaden eller måske din altid negative moster ødelægge din julestemning.

Pauser skal der til. Både de helt små på 5 minutter, den lille powernap og fridagen, hvor du bare kan nyde dig selv og december.

KLIK og LÆS hvordan du får plads til flere pauser

Rigtig god december til dig!

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.