Fra sommerferie til hverdag

Tilbage til hverdag

Så står man der.

Med en brugt sommerferie og en hverdag, der banker på.

 

Måske med en drøm om, at alt det skønne og dejlige fra ferien kunne fortsætte. At bare den ro og det nærvær, du oplevede i ferien, kunne overføres til din hverdag. At overskuddet og energien ville vare ved.

Den drøm kan i hvert tilfælde et stykke hen ad vejen godt blive til virkelighed. Men det kræver, at du investerer lidt tid i dig selv.

At du:
1) tænker over, hvad det er fra din sommerferie, du gerne vil have mere af i din hverdag
2) skriver en konkret plan for, hvordan du kan få mere af lige præcis det i en ganske almindelig uge
3) beslutter dig for at prøve det. Til en start bare i en periode på f.eks. 2 uger. Efter de 2 uger er det en god ide at vende tilbage til planen og evaluere og justere.

Lidt inspiration fra min ferie og min hverdag

Vi kan jo starte med slutningen 🙂

Den sidste aften på båden talte vi nemlig om, hvad vi hver især kunne tage med os fra ferien. Min liste så sådanne ud:

tag sommeren med i din hverdagFokus er vigtigt. Jeg startede ferien med en uge hjemme. Den første dag lavede jeg en liste over, hvad jeg godt kunne tænke mig at gøre i ugen. Ikke en “to-do” liste som i “gøre rent, ordne vasketøj, rydde op i skabe og skuffer…” men en fokusliste som i “være meget ude i naturen, havbade + sauna, plukke jordbær /hindbær og lave marmelade, bage, læse bøger, ligge på sofaen og se Tour de France….osv”

Det gjorde, at jeg havde en fantastisk uge med masser af alt det,  jeg ved, gør mig glad. Det lille trick vil jeg arbejde med at overføre til bl.a. mine weekender.

Skrue ned for tempoet – ting må gerne tage tid. Indrømmet. I hverdagen har jeg tit “cost-benefit” uret kørende, som min mand kalder det. Bruger hvert minut effektivt. På sin vis en god egenskab, men det vil helt klart være godt for mig at skrue ned en gang i mellem og bare lade tid være tid. Bare glo tom ud i luften, mens jeg f.eks. venter på at kaffevandet koger og ikke liiiige skulle nå at sætte en vask over imens eller måske skrive et indlæg.

En enkelt fridag kan gøre underværker. Allerede efter min første feriedag kunne jeg mærke det. Hvordan overskuddet kom snigende og med det ideer, inspiration og motivation. Efter bare EN fridag uden planer og en masse “bør/skal”! Det er ret tankevækkende, at der ikke skal mere til.  Jeg skal klart have flere fridage i min kalender. Dage til ingenting fyldt med væren frem for gøren. Måske en almindelig hverdag – måske en lørdag eller søndag. Det vigtige er det med “ingen planer”.

tag naturen med i din hverdag

Naturen er magisk. Jeg har brugt 2 uger af min ferie i en sejlbåd og brugt ufattelig meget tid på at kigge ud over vandet. Og resten af tiden (næsten 😉 ) har jeg brugt på at gå tur i skoven, ud over markerne, langs stranden. Jeg tror, det er vævet dybt ind i vores gener at naturen giver os ro.

Det vil jeg aktivt have fokus på i min hverdag. Der skal skaffes plads til naturen. Måske bare en kort tur i den nærmeste park i frokostpausen eller en tur til vandet efter arbejdet. Det skal ind i min planlægning. Det er mit bedste kort mod stress i en hverdag, hvor jeg ofte skal forholde mig til en masse mennesker og deres udfordringer.

 

Små skridt virker

Og så lige til sidst, inden du går i gang med at lave din liste, husk at det er de små skridt, der virker. Hvis du sætter dig for store mål, vil for meget på en gang, så er der langt større risiko for at du slet ikke får ændret noget.

 

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.