En lille bid lykke og masser af positive tanker

Lykke kan være mange ting. Alt fra et lykkeligt liv til små lykkelige øjeblikke. Der er mange veje til det lykkelige liv. Til en hverdag fyldt med positive tanker og glæde. Men nogen gange kan de små  glimt også være værd at gå efter.

Måske er du i dårlig humør, måske er balancen i din hverdag lige nu tippet til den gale side, og så er det svært at få øje på “lyset for enden af tunnelen”.  I sådanne situationer kan det være godt at kende lidt tricks, der kan få de positive tanker på banen igen.

Bare fordi det føleles godt, men også fordi masser af undersøgelser har vist, at du med positive tanker og følelser bliver bedre til at løse problemer. Til at få nye ideer, til at klare forandringer, til at rumme andre mennesker, til at flytte fokus fra “mig til os”.

Til dig, der har brug for det, har jeg samlet 10 ideer til at få lidt mere lykke lige nu og lige her. Til at få tanket op med positive tanker og derigennem hjælp til at komme videre på den bedste måde.

 10 ideer til positive tanker og lidt ekstra lykke

Musik som vej til positive tankerMusik

At lytte til glad musik kan hurtigt løfte humøret. Det tror jeg ikke, der er nogen, der er i tvivl om. Kryd evt. med lidt dansen omkring 🙂

Smag og behag er forskellig, så her får du bare linket til  Pharrell William’s “Happy”, men lav din egen playliste med den musik, der gør dig glad. Så er du klar den dag, du har brug for det.

 

 

 

 

smil - en nem vej til positive tanker og følelser

Smil

En undersøgelse fra 2011 viser, at du føler dig mere lykkelig, hvis du tænker på noget godt, der får dig til at smile.

Som bonus nedsætter smilet stresshormoner som kortisol og adrenalin og får endorfinniveauet til at stige. Ikke dårligt, hvis du spørger mig.

 

 

 

minder er godt til at få de positive tanker frem

 Minder

Vasen her, har jeg arvet fra min mormor. Der er mange, mange gode ferie minder forbundet med netop hende og vasen. Den står nu fremme på mit bord, og får mig til at tænke på netop alt det.

Og netop minderne er gode til at få de positive følelser frem. Så få skrevet feriebillederne ud og hæng dem op på væggen. Det samme gælder børnetegninger og alt andet, der kan få dig til at huske på skønne øjeblikke i dit liv.

 

 

 

Naturen gør dig hurtigt i godt humørGå en tur i naturen

Jeg tror, vi har det med i generne. At naturen virker beroligende på os.

Det bliver også understøttet af undersøgelser, der viser, at naturen giver os ro og mindsker vores stress.

Resultater fra en dansk undersøgelse fra Skov og Landskab ved Københavns Universitet viser, at 93% af os kommer i bedre humør, når vi er i naturen.

 

 

 

Fysisk aktivitet skruer op for alt det positive

 Motion

Fysisk aktivitet frigiver endofiner i din krop, der giver dig flere positive tanker og følelser, og får dig til at føle dig godt tilpas.

Husk at motion er fantastisk til at gøre dig mere modstandsdygtig over for stress altså som forebyggelse.  Men er du stressramt, er din krop allerede belastet og kan ikke tåle den ekstra belastning motion vil give dig.

 

 

 

Dit eget kropssprog påvirker dit humør

Dit kropssprog

Du har nok hørt, at dit kropssprog betyder meget for din kommunikationen.

Det nye her er, at dit eget kropssprog også betyder noget for dig og dine hormoner. Bare 3 minutter i det forskeren kalder en “powerpose” (en stilling, hvor du udstråler power. F.eks. med armene over hovedet, eller tilbagelænet i stolen med benene oppe på bordet – fortsæt selv) bl.a. får dine stresshormoner til at falde.

 

 

 

Hjælp en anden og blive selv glad

   Tilbyd din hjælp

Det er dejligt at få hjælp fra andre, men det booster også din egen glæde, når det er dig, der hjælper en anden.

Det er ikke så meget, der skal til. Hent en kop kaffe til en kollega, der har travlt, hold døren for damen med de 2 indkøbsposer i hænderne, lad den utålmodige kunde komme foran i køen. Og  mærk så, hvordan dit eget humør stiger.

 

 

 

Meditation og positive tankerMeditation

Bare 10 minutter kan gøre en stor forskel. Og det behøver ikke være hverken langhåret eller besværligt.

Selv bruger jeg meditationen som en overgang mellem en travl arbejdsdag og familielivet. Jeg sidder  bare i sofaen. I fred og ro og bruger en guidet meditation, jeg har på min telefon.

Meditation giver dig så meget godt.  Dit stressniveau nedsættes , din nattesøvn bliver bedre, dit nærvær øges, og du kommer bare til at føle dig meget bedre tilpas.

 

 

Snup en morfar og få flere positive tanker

Tag en powernap

20 skønne minutter på sofaen øger dit humør, indlæring, kreativitet og hukommelse. Ikke en dårlig investering, hvis du på nogen måde kan komme til det.

Men husk at sætte alarmen, så du ikke sover for længe. Hvis du gør det,  risikerer du nemlig at nå at komme ned i den dybe søvn, og så er det, du er fuldstændig groggy, når du vågner igen.

 

 

 

Positive tanker og følelserLeg med din hund eller din kat

“Pelsterapi” kaldte hun det. Deltageren på mit kursus, der fortalte om, hvordan det kunne gøre hende mere rolig og også i godt humør at sidde med katten på skødet og nusse den bag øret.

Og undersøgelser støtter hende. De viser nemlig at  kæledyr kan få aktiviteten i vores venstre hjernehalvdel til at stige og dermed hjælper os til bedre humør.

 

 

Det var 10 måder, til at få flere af de små lykkelige øjeblikke. Husk dem og brug dem når du har lyst til og brug for at få løftet humøret. Det er så lidt, der skal til.

Hvis du har andre ideer – måder du får løftet humøret på og giver dig selv flere positive tanker- så skriv meget gerne en kommentar til artiklen her. Der er helt sikkert andre, der også kan bruge dit gode råd. På forhånd tak!

 

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.