Stressfri jul – planlæg din perfekte uperfekte jul

Stressfri jul

Han sagde noget meget klogt. Ham præsten, der var med i Go' Morgen Danmark. 

Noget jeg bed mærke i, og som gav så meget mening for mig. 

Noget, jeg vil tage med mig her i julemåneden, og som skal være med til at forme den julemåned, jeg drømmer om. Indrømmet - jeg er ikke den store julegris. Synes der er langt til den stressfri jul, men er sikker på at lige præcis de ord, vil hjælpe mig godt på vej. 

Og måske også dig. 


Omfavn den uperfekte jul

var præstens ord

Om at have fokus på det, der betyder noget. Altså nærværet, hyggen, glæden .... osv. Om at lade præcis det fylde, frem for at ville det hele, leve op til alt for meget, sige ja til så meget at netop glæde, hyggen og nærværet forsvinder. 

Måske tænker du, at det er lettere sagt end gjort. 

Og ja, der er det ofte 🙂 men hvis du gerne vil hen til den stressfri jul, så starter det med, at du tager et bevidst valg om , hvad du vil og hvad du ikke vil. 

Hvad kan du skrue ned for, hvad skal du ikke gøre, og hvad vil du gerne i stedet for?

Præcis dine svar og din vej til den stressfri jul, kan jeg ikke hjælpe dig med, men jeg kan måske inspirere dig med at vise dig  

Min "to-do liste" til 
den perfekte, uperfekt og stressfri jul

Jeg vil nyde mine gaveindkøb  langsomt gennem byen og gøre mig umage med at sætte farten ned og lægge mærke til alt det smukke. Altså IKKE stæse gennem byen, puffe, mase og blive irriteret på mylderet. Nyde at vælge præcis den rigtige gave.  Jeg når det, jeg når. Skynder mig langsomt. Resten køber jeg online. 

Jeg vil være god til at sige nej. Holde fokus på det, der er vigtigst for mig og sige nej til det, der ikke er. Så december måned ikke ender med at blive en måned med alt for meget travled og stress. En måned, der langt fra er hjerternes fest. I hvert tilfælde ikke mit hjerte

Jeg vil få gaverne pakken ind i butikkerne, så der er lige til at lægge under træet.

Jeg vil lave alle de lette løsninger, mht julemaden. Kartofler på glas til de brunede kartofler, købe rødkålen færdig, lave anden i god tid og bagefter en tur i ovnen inden servering og så ellers uddelegere risalamande, mandelgave, konfekt osv.

Droppe den store julerengøring. Det bliver ikke en dårligere jul af lidt nullermænd i hjørnerne. Tager lige det mest nødvendige og lader resten vente. 

Be' om hjælp. Ikke tro at det er mig, der kan/skal det hele. OG være god til at acceptere den måde andre vælger at gøre tingene på 😉

Rigtig god både december og jul til dig! 


No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.