Gode råd til god søvn

 søvn

5 GANGE GOD VIDEN TIL GOD SØVN

  1.  Undersøgelser viser, at vi efter en af de nætter, hvor vi føler, vi stort set ikke har sovet, altid har fået langt mere søvn, end vi tror
  2.  Det er helt normalt et par gange i løbet af natten at komme så langt op i den lette søvn, at du vågner. Gå ikke i panik – husk det er helt normalt og sov roligt videre.
  3.  Lys og mørke er med til at styre vores søvn. Dæmp lyset den sidste time inden du skal sove og sørg for, at der er mørkt i soveværelset, så sover du bedst. Husk også at både den rigtige madras og den rigtige hovedpude, der passer til dig og dine behov er vigtig for at kunne sove godt.
  4.  Koffein bliver i kroppen i lang tid og nedsætter desuden dannelsen af det søvnregulerende hormon. Hvis du har problemer med din søvn, så prøv at holde dig fra kaffe om eftermiddagen og aftenen. Husk der også er koffein i cola og te.
  5.  Mange sover for lidt, fordi de føler, at tiden ikke slår til. De fleste af os kan få en langt bedre søvn, hvis vi lærer at lytte til kroppen og respekterer dens behov for hvile.

 

 

 SØVN OG ALDER

  1. Nyfødte har brug for at sove 16-20 timers i døgnet. Deres søvn er styret af behovet for mad
  2. Teenagere har brug for 9 timer, men de fleste sover kun  7½ time. Det går ud over deres læring, humør, immunforsvar og stofskifte (de tager på i vægt)
  3. 1/3 af alle ældre over 65 år har søvnproblemer
  4. Produktionen af  søvnhormonet melatonin falder, fra vi er omkring 40 år og er ca. halveret, når vi er 50 år
  5. Det bedste råd til ældre,der har problemer med deres søvn,  er at sørge for at få mere lys og motion mindre kaffe (nedsætter melatoninproduktionen yderligere). og ingen middagslur

 

Hvis du gerne vil have din nattesøvn tilbage – sådan for altid, så er det her du skal kigge:

FÅ HJÆLP HER

 

Tag et vigtige skridt mod en bedre nattesøvn

Lær at sove – nok og godt.

 

søvnEt online foredrag til 247 kr. der kan hjælpe dig med dine søvnproblemer.

Foredraget har jeg lavet til dig, der vil have de bedste råd og redskaber til at få din søvnen på rette spor igen.Det indeholder alt det, du skal bruge for at få din nattesøvn igen. Både hvis du ikke kan falde i søvn, fordi kaostanker fylder dit hoved, og hvis du vågner alt, alt for tidligt og bare ikke kan sove igen. Foredraget giver dig den vigtige viden, de rigtige redskaber samt 3 gode afspændinger. Alt sammen det, der skal til, for at du får din nattesøvn på rette spor igen.

 

Hør et lille uddrag her:

bestil dit eksemplar her