Livshjulet

Har du en hverdag præget af manglende overskud? Føler du dig presset, stresset, træt, utilfreds med din hverdag? Eller har du måske bare lyst til at give dit liv et overordnet tjek?

Så er LIVSHJULET et godt redskab.

Livshjulet

Du kan downloade livshjulet her, så du let kan skrive det ud og udfylde det.

Lidt længere nede på siden finder du en guide til, hvordan du kommer i gang. Lav øvelsen alene eller måske sammen med en god ven eller din mand, kone, kæreste.

God arbejdslyst.

 

Sådan arbejder du med livshjulet

1.  Udfyld livshjulet

Forestil dig dit liv illustreret som et hjul. Hjulet er inddelt i områder af eger og hvert område i hjulet symboliserer et område i dit liv.

Kig på et område af livshjulet ad gange. Giv nu området en karakter fra 0-10 afhængigt af, hvor tilfreds du er med området. 0 er centrum af cirklen. Skraver området.

Fortsæt med at udfylde alle områder af livshjulet

 2.   En overordnet vurdering 

Start med at kigge helt overordnet på livshjulet, du lige har udfyldt. Hvad er dine umiddelbare tanker? Ser , om dit hjul ser ud, som du ønsker, eller om der er områder, der kræver ekstra opmærksomhed?

Husk at der ikke er noget rigtigt og forkert – livshjulet vil være forskellig fra person til person og også se forskelligt ud i forskellige perioder i dit liv.

3.    Vælg et fokusområde 

Vælg 1 eller 2 fokusområder ud, som du har lyst til at arbejde videre med i dit livshjul. Tænk nu over hvad der skal til, for at du kan blive endnu mere tilfreds på det/de områder af dit liv. Tag eventuelt udgangspunkt i følgende spørgsmål:

  1. Hvad er det, der gør, at du ikke har scoret lavere, end du har gjort for området? Med andre ord, hvad fungerer allerede godt?
  2. Hvad skal der til, for at du kan score området højere, end du har gjort? Lav gerne en brainstorm med 5-10 muligheder
  3. Hvilke tanker og overbevisninger skal du give slip på, for at du kan score højere på det område i livshjulet?
  4.  Hvad er det første du skal gøre for at blive mere tilfreds med området? Vælg et helt konkret skridt, du let kan komme i gang med. Hvornår går du igang?
  5. Hvem kan hjælpe dig? Både med at holde næsen i sporet så du virkelig får handlet på dine beslutninger og måske også med noget helt konkret i forhold til din handlingsplan.

4.   Brug for hjælp til arbejdet med livshjulet?

Livshjulet

 

Kontakt mig gerne, hvis du vil have min hjælp til at få en hverdag med mere overskud og mindre pres og stress.