Støtte til vægttab med kropsterapi

Du kender det sikkert også. Og du er ikke alene.  Rigtigt mange kæmper med overvægten. De kilo, der bare ikke vil slippe.

Du har sikkert prøvet alt. Og måske har du også tabt dig for så at tage det hele og måske mere til på igen. 

Nu bevæger jeg mig lidt ind på et område, hvor jeg ikke er specialist. Og så alligevel for lige så lang tid, jeg huske, har jeg selv kæmpet med vægten. så jeg ved i hvert tilfælde hvordan det føles. 

Og jeg ved også, at for mig og måske også for dig, handler det om så meget andet end blot at "lette røven og lukke munden". 

Det handler bl.a. om balance, om kærligheden til sig selv, om at turde kigge på og deale med følelser og slippe gamle mønstre. Om at stoppe med at række ud efter mad, for at komme væk fra de følelser, der gør ondt. 

Alt det her er for mange 1000 gange vigtigere end kalorieregnskab, restriktioner, forbud osv. 

Præcis de ting, kan kropsterapi hjælpe dig med. Og nu er vi tilbage til noget af det, JEG er specialist i 🙂    Så læs med og find ud af hvorfor og hvordan kropsterapi kan være en støtte til vægttab.

Støtte til vægttab


KROPSTERAPI SOM STØTTE TIL VÆGTTAB

  • Støtte til at mærke din krop igen. 

Du bliver bedre til at lytte til kroppe og de fine signaler, den hele tiden sender, men som mange i en travl hverdag (mere eller mindre bevidst) overhører.

Det kan være signaler om mæthed og sult, men også andre behov som f.eks. pauser, at sige fra, tid til bare at være osv. som du måske prøver at dæmpe med mad.

Det kan kropsterapien hjælpe med. Under behandlingen guider jeg dig til at slippe tankerne og igen mærke din krop og de fine signaler, den sender til dig. 

  • En generel bedre kontakt til din krop

Behandlingen vil give dig en langt bedre kontakt til din krop. Blandet andet arbejder vi altid med åndedrættet og du får via netop det arbejde et vigtigt redskab til at finde den indre ro i en presset hverdag. Det handler om at turde lytte til kroppen og igen lære at elske både den og sig selv.

Det er en fin måde at finde støtte til vægttab.

  • Find balancen og slip det, der stresser

Et kronisk for højt niveau af stresshormoner er din fjende nr. 1, hvis du vil tabe dig.

Det høje niveau kan der være mange årsager til, at du har. Det kan handler om problemer og bekymringer, om utryghed og angst, om press og travlhed, om at du ikke lever det liv, du inderst inde drømmer om og en lang række andre ting. 

Det er dokumenteret i flere studier, at  stresshormoner øger din lyst til fed, sød og salt mad. Det, der kort fortalt sker, er, at der går kludder i de ellers meget fine hormonsystem, der styrer vores sult og mæthed. Udover det giver stresshormonet kortisol en øget lagring af fedt specielt omkring maveregionen.

Jeg kender det selv alt for godt. og det gør du måske også. Når presset bliver for stort i min hverdag,  og jeg ikke huske at passe godt på mig selv, nærmest skriger min krop på specielt fed og salt mad. 

Hele den glidebane med for meget pres i hverdagen, lysten til den usunde kost samt tendensen til mere fedt på maven, påvirker humøret, balancen og kærligheden til dig selv og det får din produktion af kortisol stiger endnu mere. 

Du har brug for at finde frem til, hvor din stress kommer fra og igen finde ind til balancen. Det handler om at turde kigge dig selv i øjnene, mærke dine følelser og hvad du inderst inde har brug for. 

Og præcis det kan kropsterapien hjælper dig med og på den måde være støtte til vægttab.

Gennem løsningen af spændinger i kroppen kombineret med samtale, kan vi sammen  få de gamle mønstre til at slippe og komme derhen, hvor du kan slippe stressen og blive meget bedre til at lytte til din kloge krop.

  • Hold fast i motivationen og vær god ved dig selv

Et vægt tab er en lang proces og kropsterapien kan hjælpe dig med at holde fast, når det er svært. Måske er der gamle ukærlige mønstre, du skal have hjælpe til at slippe for at komme helt i mål. 

LIGE EN SIDSTE TING

Når du vælger kropsterapi som støtte til vægttab, er det vigtigt at du ved, at du i langt de fleste tilfælde skal være villig til at indgå i et forløb. Der er (heller ikke i denne sammenhæng) noget quickfix. De mønstre og den stress, din krop skal slippe, er opbygget over lang tid ofte mange år, og skal også hvad tid for at slippe. 

Vi tager altid en snak første gang du kommer, og finder sammen ud af hvad der er det helt rigtige forløb til netop dig. 

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.