En god cocktail

Et indlæg om hvorfor kropsterapi og stresscoaching er en både god og stærk cocktail til at hjælpe dig, der er ramt af stress.

Du skal møde en af mine klienter.

Jeg har lovet, at hun kan være anonym, så lad os bare kalde hende for Mona. 

Mona har været stresssygemeldt i 3 måneder, men som hun selv siger, så er stressen jo bygget op over lang tid. Snarere år end måneder. Hun er på vej i den rigtige retning, men har stadig dage, hvor hun er hårdt ramt og er ikke i tvivl om, at hun endnu ikke er klar til at vende tilbage til sit arbejde 

Mona har bestil en tid til kropsterapi, fordi hun kan mærke, at kroppen er spændt, og fordi hun har svært ved at mærke sin krop. I den indledende samtale, jeg altid starter med, tænker jeg både kropsterapi og stresscoaching. Lytter, spørger ind, samler oplysninger og danner mig samtidig et indtryk af Mona, og hvad der er på spil i krop og sind. 

Et spændingsmønster, der giver mening

På briksen arbejder jeg med kroppen. Mærker hvor spændingerne sidder, tænker helheder og bruger både min intuition og min erfaring fra kropsterapien og stresscoachingen. 

Jeg får ud fra mit arbejde med kroppen hurtigt et indtryk af et helt bestemt spændingsmønster, der giver mig et fingerpeg om Monas udfordringer. Hun genkender det hele og fortæller, at det giver så meget mening. Vi afdækker sammen et mønster, der har været tilsted i en stor del af Monas liv. Både på arbejdet og hjemme. 

Der er en balancen, der skal genoprettes. Hun skal (igen) lære - og turde - lytte til til sin krop. Og tage sig selv og sine egne behov alvorligt.

De to kasketter - kropsterapi og stresscoaching

Med kropsterapeut kasketten på, kan jeg nu hjælpe Mona med at finde roen, med at finde troen på sig selv igen og med at kunne mærke sin krop. Jeg arbejder blandt andet med vejrtrækningen, med blidt at afspænde hals og solar plexus samt lænd og øvre ryg. Samtidig guider jeg Mona i at holde fokus i kroppen og ikke flygte væk i tankerne. 

Efter behandlingen kan jeg  - nu med stresscoach kasketten -  gøre det hele meget mere konkret og give Mona et par redskaber med hjem fra min stressværktøjskasse, hun kan arbejde videre med, og som vi kan følge op på til næste behandling. 

Vi overhører kroppens signaler

Jeg startede min karriere som stresscoach for mere end 10 år siden og supplerede i 2017 med uddannelsen som Totum kropsterapeut, netop fordi jeg  manglede redskaber til at hjælpe mine klienter med at komme "fra hovedet og ned i kroppe".  

De fleste af os, og specielt hvis travleheden er ved at tippe over til pres og stress, er alt for meget oppe i vores hoveder. Vi mærker ikke, at vi har ondt i skuldre og nakke, vi overhører kroppens signaler om sult, tørst og en fyldt blære og vi opdager først når arbejdsdagen er slut, at hovedpinen dunker.

Derfor er det så vigtigt at huske pauserne. 

Huske at trække vejret dybt og langsomt og måske for en kort bemærkning lukke øjnene og sende dit fokus ned i kroppen. 

Hvad har du brug for lige nu? 

Kropsterapi og stresscoaching - det giver så meget mening 

Jeg elsker de to kasketter i mit arbejde med stressramte.

Det bedste er, at jeg kan bruge min viden som stresscoach til bedre at forstå og læse klienten, samt gøre det, jeg finder på briksen, til noget helt konkret klienten selv kan arbejde videre med. 

Den bedste måde at finde ud af om kombinationen er den rigtige for dig er selvfølgelig at prøve en behandling.

Men du er også velkommen til at booke en gratis afklarende samtale (vælg gratis afklarende samtale COACHING). Her kan du finde ud af, om jeg er den rigtige til at hjælpe dig, og dels kan jeg finde ud af, om det jeg kan, er det, du har brug for. 

Jeg har hjulpet mange og ved præcis, hvem jeg kan hjælpe, og hvem jeg ikke kan. Og jeg lover dig, at du får et ærligt svar; både for din og for min skyld.  


No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.