Kropsterapi mod hovedpine

Kropsterapi mod hovedpineJeg oplever det rigtigt tit.

At mine klienter kommer til mig for at få behandlet deres hovedpine. Og kropsterpi mod hovedpine er effektivt.

Det er det først og fremmest, fordi det ikke kun er de spændte muskler, der behandles, men fordi behandlingen også tager udgangspunkt i de eventuelle bagvedliggenede årsager.

 

 

Hovedpine kan have mange forskellige årsager.

Meget ofte er der spændte muskler i nakke, hals og øvre ryg. Og ofte er det det, klienten også selv fortæller og kommer for at få løsnet. Men det er vigtigt ikke at stoppe her, for muskelspændinger kan komme af mange forskellige årsager.

Helt lavpraktisk kan de skyldes for meget arbejdet ved computeren. Vi mennesker er bare ikke skabt til at sidde mange tider hver dag foran en computer. Oven i det kommer så vores mobiltelefoner og tables, som mange af os også har i hånden mange timer hver dag.

Det kan meget let give de spændinger i nakke, som med tiden giver hovedpinen.

kropsterapi mod hovedpineHovedpine og stress

De spændte muskler og hovedpine kan også være et udtryk for en ubalance i kroppen. For en tilstand af pres og stress.  Når du er mere stresset end godt er, vil din krop ofte reagere med en spændingstilstand.

Det er ikke så mystisk.

 

Du ved sikkert godt, at når presset stiger, så har vi alle en tendes til at løfte skuldrene bare lille smule. Bare en lille ekstra spændingstilstand, der meget let kan give hovedpine.

Stress giver også spændinger andre steder i din krop. Det kan f.eks. være i din lænd og i din mave, så det vil typisk være steder, hvor der skal behandles, når overskriften er kropsterapi og hovedpine.

Kropsterapi mod hovedpine – sådan foregår behandlingen

 1. Behandlingen starter altid med en indledende snak, hvor jeg spørger ind til din hovedpine. Hvornår den dukker op, om du har en ide om årsagen, om du har spændet muskler, andre symptomer osv.
 2. Jeg vil også gerne vide, hvor din hovedpine sidder, fordi det giver mig en god ide om, hvor en eventuel ubalance kan være placeret, og hvilke muskelgrupper jeg skal undersøge for spændingstilstande.
 3. Selve behandlingen foregår på briksen, hvor du ligger i undertøj med et tæppe over dig
 4. Behandlingen vil være en afspænding af de relevante muskler. Det sker ved hjælp af forskellige greb, træk, tryk og pulserende bevægelser.
 5. Jeg vil i mange tilfælde også arbejde med åndedrættet. Hjælpe dig med at få et dybt og roligt åndedræt og måske afspænde den store åndedrætsmuskel, hvis der er  behov for det.
 6. Under og efter behandlingen vil jeg coache/rådgive dig til, hvad du selv kan gøre efterfølgende, ud fra hvad jeg finder frem til i behandlingen
 7. Efter behandlingen er det vigtigt at du drikker masser af vand. Du kan desuden blive træt, så sørg for at du har tid til at slappe resten af dagen.

Kropsterapi mod hovedpine er ingen mirakelkur – intet quickfix.

Du vil ofte kunne mærke en umiddelbar lettelse af hovedpinen, men der skal i langt de fleste tilfælde flere behandlinger til, før du har et varigt resultat. Og det kræver selvfølgelig også, at du er villige til at foretage de eventuelle ændringer i dit dagligdag, der skal til.

Vil du prøve kropsterapi mod hovedpine?

Så kan du booke en tid i min klinik på Amager lige her. På siden kan du også læse om priser, varighed, den præcise adresse osv.

FÅ HJÆLP TIL DIN HOVEDPINE HER

De gode råd

 1. Hovedpine er meget tit forbundet med stress. Det er derfor vigtigt, at du mærker efter, om det gælder dig og arbejder med at få en bedre balance i din hverdag
 2. Hvis du har et arbejde, hvor du sidder meget foran computeren, så tjek din arbejdsstilling. Er dit skrivebord i den rigtige højde, kan du evt. få et hævesænkebord, er din stol indstillet korrekt?
 3. Husk pauser. Vi er som sagt ikke bygget til at sidde stille mange timer hver dag. Hold en lille pause mindst en gang i timen, hvor du rejser dig op, strækker kroppen og tager et par dybe vejrtrækningen
 4. Drik mindre kaffe og mere vand
 5. Sørg for at få sovet både nok og godt

Hovedpine lige nu?

Hvis du lige nu sidder med en irriterende hovedpine, så er der også hjælp at hente. Klik på linket og få adgang til en video, der giver dig 4 punkter, du kan bruge til at få lettet din hovedpine. Husk at hvis du jævnligt har hovedpine, så er det en god ide at undersøgt den bagvedliggende årsag.

Videoen er lavet af TOTUM, skolen for kropsterapi, hvor jeg har taget min uddannelse.

Find videoen her

 

 

 

 

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.