Hvad er kropsterapi og hvornår skal jeg vælge det?

hvad er kropsterapi

Hvad er kropsterapi?

Måske er du også stødt på kropsterapi og undrer dig over, hvad det er, og hvad det kan. 

Alt det kan du få svar på her på siden, hvor jeg har samlet en masse af de spørgsmål, jeg igennem tiden har fået af mine klienter. 

For at gøre det hele lidt lettere at forstå, vil jeg også give dig nogle konkrete eksempler på, hvilke problematikker jeg arbejder med på en ganske almindelig dag i min klinik. 

Det du kan finde svar på: 

 • Hvad er kropsterapi  - den korte udgave 
 • Forskellen på klassisk massage og kropsterapi?
 • Hvordan foregår en behandling
 • Hvorfor kommer klienterne?
 • Skal man snakke undervejs i behandlingen?
 • Hvor mange behandlinger skal man have? 

DE KOMMER, FORDI DE HAR SPÆNDINGER

De fleste af mine klienter booker deres første tid, fordi de har ondt. Hovedpine, ondt i ryggen, ondt i lænden, spændinger i skuldre eller nakke. Og det kan kropsterapi sagtens gøre noget ved. Løsne spændinger i lænd, ryg, skuldre, nakke så smerterne forsvinder.

Men der sker mere end det. Og det kan du som klienter mærke. For følelsen bagefter er ret fantastisk - en stor følelse af indre ro og plads. 

Den følelse kommer blandt andet, fordi kropsterapien arbejder med en specielt teknik, pulseringe, hvor hele kroppen skubbes eller vugges og sættes i bevægelse. På den måde løsnes spændingerne flere steder i kroppen, de indre organer påvirkes, og du får  en stor grad af ro, fordi pulseringen virker meget beroligende på nervesystemet.  

KROPSTERAPI ARBEJDER MED ÅRSAGEN

Kropsterapi tager udgangspunkt i at kroppen er en helhed, og at krop og sind hænger sammen. Den viden er vigtigt i behandlingen. 

Kommer du f.eks. med spændinger i nakken, kan årsagen være mange forskellige ud over at du måske sidder for mange timer foran din computer: F.eks. en stresset krop, hvor åndedrættet ligger helt oppe i brystet og på den måde overbelaster muskler i skuldre og hals og efterfølgende nakken. Eller måske et sammenfald i øverste del i af ryggen, så nakken kommer på overarbejde, når du skal kigge op og ud. Og meget andet. 

Alt det tager jeg højde for i min behandling og udover at arbejde med kroppen og løsne de spændinger og ubalance, der skaber problemet, taler vi også om den psykiske del, hvis der er brug for det. Om du måske er lidt for presset i din hverdag, om hvordan du bliver bedre til at mærke, hvad du har brug for osv. og jeg kan så via behandlingen støtte dine nye valg. 

KLIENTER PÅ EN GANSKE ALMINDELIG DAG

kropsterapi

For at give dig et indblik i,  hvad kropsterapi kan bruges til, får du her et udpluk af de klienter, der dukkede op hos mig en helt almindelig dag.  • 1
  Hanne, der kommer med en historie om, at "hun nok bare er sådan en, der let får spændinger i nakken". Men hendes krop fortæller også en historie. En historie om et liv med mange bekymringer og en deraf stresset krop
 • 2
  Gitte, der er frisør og har været hos mig en del gange for at få løsnet de trætte arme og spændinger i nakke og skuldre. Hun får en ny øvelse med hjem, der helt sikkert kan hjælpe hende.  
 • 3
  Lars, der er sygemeldt med stress. Han bruger behandlingen til at støtte de samtaler, han får hos en psykolog. Lige nu arbejder vi mest af alt med at få ro på et overaktivt nervesystem blandt andet ved at arbejde med åndedrættet. 
 • 4
  Malene, der er studerende og kommer fordi hendes moster også går hos mig. Malenes vil gerne arbejde med at få et bedre selvværd, At turde være mere sig selv, turde vise sine følelser. 
 • 5
  Mia, der har en presset hverdag med en syg mand, og bare har brug for en pause og lidt ro. Det får hun :- ) Hun skriver næste dag til mig og fortæller, at hun for første gang i lang tid har sovet godt hele natten, og at de smerter, hun havde i lænden, næsten er væk. 

Som du kan se, er det meget forskelligt, hvad mine klienter gerne vil have hjælp til. Og det er også meget forskelligt, hvordan behandlingen forløber. 

Jeg vil også rigtigt gerne hjælpe dig!

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.