Overskud – tør du tage de valg, der skal til?

Ö er en lækker butik med lækre ting og sager. En lille butik med en fantastisk sød ejer – Henrik. Ja, ikke fordi jeg kender ham privat, men altid en god stemning i butikken og altid tid til en hyggelig snak.

 

Billedet her er en opdatering fra Ö’s Facebook side.

 

Og jeg tager hatten af for Henrik. 1) Han er fuldt bevidst om, hvad der er vigtigst for ham 2) Han tager ansvar og handler efter sin viden.

Det er modigt og hamrende vigtigt, hvis man gerne vil have overskud i hverdage.

 

 

 

 Overskud kræver et valg

Din hverdag er sikkert travl. Vi lever i en tid, hvor rigtigt mange har en presset hverdag, og hvor der oven i det er mange, mange tilbud om underholdning, nyheder, oplevelser. Koncerter, teaterforestillinger, nye restauranter, aftenskolekataloger med både foredrag, undervisning, udvikling.

Alt det fylder hurtigt din hverdag op. Og det er jo sådan set både skønt og dejligt. Problemet er bare, at din hverdag hurtigt kan blive fyldt op med en masse ting, du ikke helt  bevidst har taget stilling til. Om det lige præcis er det, der er det vigtigste for dig. Om det er det, der skaber mest værdi for dig. Om det er det, der vil give dig overskud.

 

Du har ikke tid til det hele

Men tiden er ikke uendelig. Der er stadig kun 24 timer i døgnet, og hvis du ikke stopper op og tager nogle konkrete valg, så tør jeg godt garantere for at de 24 timer, du har i døgnet,bliver  fyldt mere eller mindre tilfældigt op. Og DET kan meget let stjæle overskud, fordi du ikke har taget et bevidst valg. Og ikke har gjort dig klar, hvad der er vigtigst for dig.

 

Kan du bruge mere overskud? Få mine bedste råd og redskaber helt gratis. Klik her 

 

Og så tilbage til Henrik

Det er præcis det, Henrik fra Ö har gjort. Han er super bevidst om at det er hans lille datter og sommerfesten, der er det vigtigste for ham og det, der giver ham overskud.

Vigtigere end omsætningen i butikken.

Og derfor tager Henrik det valg, han gør. Lukker butikken tidligere og tager til sommerfest.

 

Men kan man det?

Valg har konsekvenser – men det har “ikke valg” også!

Måske er der kunder, der går forgæves den dag og ja, det kan koste omsætning. Men tænk over hvad et nej til datteren  og et nej til sommerfesten vil koste Henrik?

Og tænk over hvad et nej til det, der er vigtigst for lige præcis dig, vil koste? Både lige nu og på den berømte lange bane.

Så derfor er det vigtigt, at du bliver meget bevidst om, hvad der er vigtigst for dig. Hvad du skal bruge din tid til, for at få det liv du gerne vil have. Et liv med overskud og trivsel.

 

 overskud til dig

Hvis du har lyst….

så prøv lige nu, når du har læste artiklen her færdig, at bruge bare ½ time på at finde de 3 vigtigste ting, der SKAL være plads til i dit liv. De 3 ting/områder, du ved, giver dig overskud og masser af glæde. De 3 områder, der giver et plus på energikontoen.

Og stop så op i hverdagen og tag beslutninger ud fra dem. Skab rum og plads i kalenderen til det, du nu ved, vil give dig overskud.

På den måde er det dig og ikke tilfældighederne, der tager styringen i dit liv.

Skriv meget gerne din beslutning her under artiklen. Både som inspiration for alle os andre, og også fordi det hjælpe dig selv med at holde fast i din beslutning, når du tvinges til at formulere det skriftligt.

 

God fornøjelse.

få et liv med oveskud

 

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.