Overskud i hverdagen? Sådan gør jeg ❤

Overskud i hverdagen Helle BentzenOverskud i hverdagen er der vist ingen tvivl om, at der er rigtigt, rigtigt mange, der godt kunne bruge mere af. Mere glæde, ro og nærvær. Være mindre utilfredshed, mindre sur, have mere tid til det vigtigste. Men hvordan er det lige, at at du kommer dertil. Det er nemmere sagt end gjort. Der er ingen endegyldig opskrift på, hvordan man kommer derhen. Og min vej til overskud i hverdagen er ikke nødvendigvis din vej, og din vej er nødvendigvis heller ikke min vej. Det første skridt er at turde mærke efter. Mærke, at der er noget, der ikke er som det skal være. Og derefter dykke ned i følelsen og finde ud af hvad det mere præcist handler om. Og derefter handler det mest af alt om fokus og små skridt i den rigtige retning.

Overskud i hverdagen – sådan gjorde jeg

Jeg har kigge tilbage. Set på hvad der har virket for mig, hvad det er for redskaber, der har bragt mig hen mod overskud i hverdagen.  Dem vil jeg gerne dele mig dig. Måske kan det inspirere dig til at arbejde med dit eget overskud. Hvis du gerne vil have noget skal være anderledes, så er du nemlig sjovt nok nødt til at gøre noget andet, end du gør i dag. Så en opfordring til at tage dig selv og dit overskud i hverdagen alvorligt og ændre bare en lille ting allerede i dag. Nu.

Hvad tænker du om dig selv?

Sådan får du overskud i hverdagenI en stor del af tiden er vores tanker et helt andet sted,  end ved det vi laver lige nu. Og det vi oftest bruger vores tanker til er at tænke dårlige og negative historier om os selv. Hvorfor sagde jeg….., det kan jeg nok ikke, ….. nu gjorde jeg det igen , gad vide om jeg er god nok…. Vi er vores egne største kritikere og for mig har det været noget af en aha oplevelse at få fokus på det. Tvivlen på mig selv har været noget af det, der har hold mig tilbage også med hensyn til at få mere overskud i hverdagen.

Hvad kan du gøre for at øge dit overskud i hverdagen

De næste par dage kan du, hvis du har lyst, have fokus på dine egne tanker om dig selv. Hvis du oplever, at de ikke er særlig positive, så begynd med at lægge mærke til det og øv dig så i at skifte dem ud med noget mere positivt, tilgivende og selvkærligt. Som du ville gøre til din bedste veninde eller din søn/datter

Sæt dig selv øverst

Jeg har arbejdet meget med at tillade mig selv at bruge tid på mig selv. Acceptere at det er ok at tage tid til sig selv  – og ikke bare ok men helt og aldeles nødvendigt. Jeg ved præcis, hvad jeg skal gøre for at lade mig selv op – jeg har ligefrem en liste på min opslagstavle, og jeg bruger den flittigt. Jeg ved, at at det giver mig mere overskud i hverdagen, og at det også gør mig til en bedre kæreste, mor, ven, foredragsholder, coach. Det tager tid og energi at træne hjernen til ikke at synes, det er egoistisk at sætte sig selv øverst, men det er så absolut det hele værd.

Hvad kan du gøre for at øge dit overskud i hverdagen

Prøv at tænke over hvordan du har det med at bruge tid på dig selv, og hvor tit du gør det. Du kan også lave en liste med ting, du ved, vil give dig energi at bruge tid på.

Læg mærke til det positive

Det har virkelig gjort en forskel for mig. Noget så simpelt, som at blive bedre til at lægge mærke til alt det dejlige, sjove, skønne, smukke, der også er i mit liv. Småt og stort. En fugl der synger, et kærestekram, en blå himmel, en lækker kop kaffe, en ny kunde. Den positive psykologi har vist det på smukkeste vis i massevis af undersøgelser, og det virker altså også i det virkelige liv. Stille og roligt er det blevet en vane for mig; jeg har ændret fokus og det giver bonus på overskuddet.

Hvad kan du gøre for at øge dit overskud i hverdagen

Husk det positive - få overskud i hverdagenPrøv øvelsen med hver aften at skrive 3 gode ting ned, der er sket i løbet af dagen. Og skriv  også gerne ned hvorfor de skete. Altså at du så solnedgangen fordi du lettede dig fra sofaen og gik en aftentur, eller at fik den dejlige stund med din i børnehaven fordi du var bevidst om at være 100% tilstede. Jeg lover dig at øvelsen her i den grad vil give dig overskud i hverdagen.

Vil du vide mere om, hvordan du får overskud i  hverdagen?

Så kan jeg anbefale dig at kigge her. Her finder du masser af links direkte til alt det gratismateriale, der ligger på min hjemmeside, og det hele handler netop om, hvordan du kan få mere overskud i hverdagen.

God fornøjelse! få overskud i hverdagen med Helle Bentzen

, ,

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.