Mere overskud i hverdagen – tag et valg!

Om en opgave der helt mod forventning gav mig mere overskud i hverdagen

 

Mere overskud i hverdagen

Det var ikke fordi, det var nogen ønskeopgave. Nærmest tværtimod. Men af forskellige årsager sagde jeg ja alligevel. Umiddelbart tænkte jeg, at det ville dræne mig for energi, at det ville stjæle mit overskud i hverdagen. Men sandheden viste sig at være en hel anden. Hvorfor det endte sådan, vil jeg gerne dele med dig. Jeg blev klogere, og måske kan du bruge historien til også at få mere overskud i hverdagen.

Når jeg tænker på, hvorfor jeg frygtede at opgave ville stjæle mit overskud i hverdagen frem for at give mig mere overskud i hverdagen, så handler det først og fremmest om mening. Om at opgaven gav meget lidt mening for mig; målet var helt forkert. Målet var faktisk fuldstændig hen i vejret. Helt umuligt.

 

Mere overskud i hverdagen;

de 3 ting, der gjorde forskellen for mig

  1. Det første jeg gjorde var at arbejde med mine egne tanker. At ændre dem fra “hold da op det bliver svært”, “det kommer til at dræne mig totalt”, “øv hvor surt” osv. osv. osv. til “hvad kan jeg få ud af det her”? Selvfølgelig var der noget at lære. Når bare jeg vendte fokus den vej. Selvfølgelig var der positive ting. Der var jo også en grund til, at jeg i første omgang sagde ja. så første skridt var at ændre fokus. Der sker ting og sager i hjernen, når man gør netop det, og problemerne bliver faktisk lettere at løse. Det kan du læse meget mere om her.
  2. Det næste jeg gjorde var at omdefinere målet, så det gav mening for mig. Så jeg vidste, at det rent faktisk var muligt at nå. Ikke at det ville blive let, men muligt. Jeg planlagde min undervisning efter netop det mål og sørgede for, at der hver dag var små delmål, jeg kunne planlægge efter.
  3. Hver dag når min undervisning var slut, skrev jeg en kort status med fokus på fremgangen. På det positive. Hvad var der helt konkret sket i løbet af dagen, der viste, at jeg var på vej mod målet. Bare små bitte sprækker, lyspunkter, af fremgang. Der viste, at jeg faktisk havde gjort en forskel med min undervisning.

 

Fik jeg så mere overskud i hverdagen?

Mere overskud i hverdagen

 

 

Opgaven er netop afsluttet. Og jeg er glad – og stolt over de resultater, jeg har opnået. Det er stadig små skridt, men SÅ vigtige skridt for mine kursister. Vi har lige holdt evaluering, og jeg blev helt rørt over deres tilbagemelding. Så ja!!! Den opgaver, der startede med at gøre mig sur og negativ, endte med at give mig SÅ meget overskud i hverdagen.

Det har været super lærerigt for mig på mange planer. Positiv psykologi i praksis 🙂 Det hele handler om at vælge sit fokus med omhu. At få vendt mod mere overskud i hverdagen.

 

Vil du også have mere overskud i hverdagen?

Du kan gøre fuldstændig det samme. Det kræver bare, at du tager ansvar og gør noget. Den korte udgave handler om at tage et valg, skifte dit fokus og skabe mening.

Har du lyst til at læse mere om, hvordan du kan få mere overskud i hverdagen, så kan du læse med her, hvor du også kan finde links til flere spændende artikler om, hvordan du får mere overskud.

Og lige en sidste ting – hvis du vil have min hjælp til at få mere overskud i din hverdag, så kig her , hvor du også kan booke din session.

God arbejdslyst med at få mere overskud i hverdagen.

Helle

få hjælp til at få mere overskud i hverdagen af Helle Bentzen

 

 

 

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.