Livshjulet – mit yndlingsværktøj

Hvordan livshjulet kan hjælpe med et servicetjek

Livshjulet Min bil siger en underlig lyd. Den kan godt køre, men der er et eller andet, der ikke er som det skal være.

LivshjuletJeg har ondt i skuldrene. Ikke så meget at jeg ikke kan gå på arbejde, men nok til at det generer mig. Det er et eller andet, der ikke er som det skal være.

 

I begge eksempler er løsningen let og ligetil. Der er brug for et eftersyn. Af bilen. Af kroppen. Hos mekanikeren. Hos lægen.

 

LivshjuletJeg er utilfreds og føler mig presset. Ikke så meget at jeg ikke kan klare dagen, men der er et eller andet, der ikke er, som det skal være. Og min løsning her er faktisk også let og ligetil.  For her er også brug for et eftersyn – af mit liv. Og det er her, jeg bruger livshjulet. Det giver mig både et snap-shot af mit liv lige nu og lige her, og livshjulet giver mig også en grafisk fremstilling af mit liv, så det er let for mig at overskue, hvilke områder, der fungerer, og hvilke der trænger til en kærlig hånd. Livshjulet  Du kan læse mere om livshjulet her, hvor du også kan finde en skabelon til download og en beskrivelse af, hvordan du helt konkret arbejder med livshjulet trin for trin.

 

Vigtigt når du arbejder med livshjulet:

At du sætter tid af til processen. Tager den alvorlig. Nyder at du har besluttet dig for at bruge et stykke tid på dig selv og nogle overordnede tanker om dit liv. Et vigtigt stykke arbejde.

At du er ærlig. Formålet er ikke at få et livshjul, der ser ud på en bestemt måde, men at livshjulet kommer til at give et reelt billed af dit liv, som det ser ud lige nu.

At du husker på at livshjulet vil være forskelligt afhængigt af hvem vi er, og også se forskelligt ud på forskellige tidspunkter i vores liv. Det er helt, som det skal være.

At du enten kan bruge den inddeling af livshjulet, som jeg viser her, eller du kan lave dine helt egne områder. Selv bestemme både antal områder og overskrifter, så de bliver relevante for dig

 Find skabelon og vejledning her

 God arbejdslyst med at give dig liv et servicetjek.

Livshjulet

 

, ,

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.